kindercoaching2024-12-13T16:51:37+01:00

kindercoaching

Bij kindercoaching kijk je naar een kind met een verhaal. Spelenderwijs sluiten we aan bij zijn/haar belevingswereld en bereiken zo de onderliggende boodschap van het gedrag. In die onderstroom kan het gaan over (geboorte)trauma, een ingewikkelde gezinssituatie, rouw, of pesten. Door in een sfeer van vertrouwen te spelen met creatieve en fysieke werkvormen, vergroot je het inzicht, de mogelijkheden én het vertrouwen van het kind.

Naast de positieve, oplossingsgerichte benadering voor het kind, vervullen we ook de rol van tolk/vertaler naar de ouder(s) of school. Deze begeleiding ondersteunt de volwassene in het omgaan met de overgang van het oude naar het nieuwe gedrag.

kindercoaching in de praktijk

Wanneer je als ouder vastloopt met je kind, kan het helpend zijn dat er iemand met je meekijkt.

De eerste afspraak komen jullie als ouders zo mogelijk samen. We doen geen intake, maar gaan direct aan de slag. Middels het doen van een opstelling of door systemisch te kijken zul je nieuwe inzichten opdoen. Vervolgens kun je 1 of meerdere afspraken maken waarbij we samen met je kind op systemische wijze aan de slag gaan. Trajecten zijn altijd op maat. We stemmen af op de behoefte van jullie als gezin.

Kinderen komen meestal snel bij de kern. We hebben hierdoor vaak iets minder afspraken nodig. Kinderen zijn van nature heel nieuwgierig en zullen dan ook snel aan de slag kunnen met het aangebodene. Nieuw gedrag is snel waarneembaar. Ouders kunnen daarnaast deelnemen aan een familieopstelling met representanten. Deelname draagt bij en geeft extra inzichten waar specifiek gedrag vandaan komt.

Kinderen spiegelen datgene wat mist of niet gezien wil worden in het systeem. We zullen dan ook kijken naar de context waarin het hele systeem zich bevindt. Kinderen voelen snel dat er iets mis is met hen wanneer zij hulp aangeboden krijgen. De therapie zal dan ook altijd spelenderwijs worden aangeboden, zodat het kind zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet en nieuwe vaardigheden in zich op kan nemen, zodat het geen afwijzing ervaart op wie hij of zij is. Kinderen hebben behoefte aan herhaling, na elke sessie vindt er een terugkoppeling plaats, zodat ouders op de hoogte zijn wat er besproken en geoefend is.

We zien kinderen over het algemeen pas vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Onze kindercoaches

Bij Parre & Deden zijn de coaches, naast externe opleidingen tevens systemisch geschoold vanuit het gedachtengoed van de oprichters Nell Parre en Karin Deden. Klik hieronder om meer te weten te komen over de achtergrond van onze kindercoaches.

Nell Parre

Karin Deden

Nicolle van Broeckhuysen

Kosten

Een kindercoachingstraject bij Parre & Deden bestaat gemiddeld uit 1 tot 5 sessies. De kosten bedragen:

  • Particulieren: individuele sessie € 145,– incl. BTW (duur 60 minuten)
  • Sessie voor koppels € 170,– incl. BTW (duur 75 minuten)

Na ieder gesprek ontvang je van ons een factuur met een betaalverzoek. Op de factuur staat vermeld ‘coaching’.
Kosten voor coaching worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

coaching van leerkrachten

 

In de praktijk merken we dat onze werkwijze zo aansluit bij leerkrachten, dat ze ons vragen hen bij te staan binnen de setting van de klas. De integratie van dit individuele kind is dan exemplarisch voor nieuw gedrag in de klas.

Vanwege de heldere vorm en taal van onze ‘klas-coaching’, geven wij ook invulling aan studie-dagen voor leerkrachten. Na zo’n dag heb je onmiddellijk de ‘tools’ om het geleerde in jouw klas in praktijk te brengen.

Ook bij kindercoaching werken de coaches van Parre & Deden systemisch. Dat wil zeggen dat we kijken waar je vandaan komt, naar de omgeving waarin je je beweegt, je relaties en de onderliggende dynamiek. Wij ondersteunen je in het verhelderen van je vraag en ontwikkelen met jou een nieuw perspectief. Dit is mogelijk in elke fase van je leven.

Samen doorgronden we de diepere lagen, mentaal, emotioneel en fysiek. Door oefeningen voel je hoe aangeleerde reacties tegen je werken. Dat geeft je van binnenuit nieuwe gezichtspunten en keuzemogelijkheden. Zo weet je beter wie je bent en kun je vanuit je eigenheid op een gezonde manier verbinden met jezelf en de mensen om je heen.

Zo is kindercoaching bijzonder effectief.

kindercoaching nijmegen

Ben je op zoek naar kindercoaching in Nijmegen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al jaren bieden we met verschillende coaches kindercoaching aan in Nijmegen. Maak een afspraak via de knop hieronder.

coaching kinderen

Coaching voor kinderen hoeft allemaal niet zo spannend te zijn als dat het lijkt. Het kan juist heel gezond zijn en verlichtend werken. Wanneer een kind tussen de 5 en de 14 jaar oud is betitelen we het met ‘coaching voor kinderen’. Daarna kijken we meer naar coaching voor jongvolwassenen. Officieel zitten er verschillende fases zoals adolescentie/pubertijd tussen. Echter merken we dat het soepeler werkt wanneer we de term jongvolwassenen gebruiken.

coaching jongvolwassenen

Pubers en jongvolwassenen spreken hun eigen taal. Zij hebben vaak de behoefte aan iemand die deze taal verstaat. Jong volwassenen bevinden zich in de leeftijd tussen 18 en 24 jaar. Zij voelen zich soms geremd en eenzaam. Ze maken onderdeel uit van diverse systemen, zoals familie, sportclubs, school en vrienden. Wanneer zij zich geremd voelen, zien we dat ze zich terugtrekken uit 1 of meerdere systemen. Zij gaan niet langer in verbinding met het systeem en zijn vaak ook de verbinding met zichzelf kwijt. Wanneer wij systemisch coachen, zullen wij kijken vanuit de gehele context. Wat heeft een jongere nodig om weer in verbinding met zichzelf en zijn omgeving te komen?

Daarnaast is de hulp erop gericht dat de jongere zo veel mogelijk zelf tot inzichten komt. Oefeningen en opstellingen met behulp van materialen ondersteunen hierbij. We geven slechts dat setje in de rug en bieden ondersteuning, waardoor de jongvolwassene zelf weer op eigen benen kan gaan staan.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een coachingssessie?2024-03-15T13:13:47+01:00

Kom je alleen, dan duurt een coachingssessie 1 uur. Als je samen komt met je partner dan reserveren wij 75 minuten voor jullie.

Hoe lang duurt een coachingssessie voor een kind?2024-03-28T11:11:39+01:00

We reserveren 60 minuten en werken zolang de gezonde aandacht spanne van het kind duurt. De kosten blijven gelijk.

Mag mijn partner mee naar een coachingsessie?2024-03-15T13:12:51+01:00

Ja dat mag, dan is het een relatiesessie. Deze sessie duurt 75 minuten.

Ik wil eerst een intakegesprek, is dat mogelijk?2024-03-15T13:12:20+01:00

Tijdens de eerste coachingssessie gaan we vaak al direct de diepte in. Dat betekent dat je naar huis gaat met inzichten en opdrachten. Parre & Deden werkt dan ook niet met intakegesprekken.

Ik ben verhinderd voor een coachingsafspraak. Kan ik deze annuleren of verzetten?2024-03-15T13:11:47+01:00

Afspraken voor coaching kunnen tot 24 uur van tevoren gratis worden geannuleerd. Als je minder dan 24 uur van tevoren afzegt of niet komt opdagen, dan brengen we het volledige consult bij je in rekening, tenzij er sprake is van overmacht (ter beoordeling aan de directie van Parre & Deden).
Bij het onverhoopt uitvallen van een coachingsafspraak door ziekte of een situatie van overmacht bij de coach, brengen we uiteraard geen kosten in rekening.

Wat zijn de kosten voor coaching?2024-03-15T13:11:16+01:00

Kijk voor de actuele prijzen voor coaching op onze website.

Worden de coachingsessies vergoed door een (zorg)verzekering?2024-03-15T13:10:46+01:00

Coaching wordt niet vergoed door een zorg- of andere verzekeraar.

Kan ik een coachingsafspraak maken bij Nell Parre of Karin Deden?2024-03-15T13:10:13+01:00

Nell Parre en Karin Deden zijn uitsluitend beschikbaar voor complexe casuïstiek in korte trajecten.

Kan ik een afspraak maken langer dan één uur, omdat ik ver moet reizen?2024-03-15T13:09:42+01:00

Het eerste gesprek met een coach duurt standaard 60 minuten. Hierna spreken jullie met elkaar het vervolg af, inclusief de duur van de afspraken.

Ga naar de bovenkant